Bár a velük kapcsolatos hírek az utóbbi hónapokban történő lecsillapodásából úgy gondolhattuk volna, hogy a Tesla-nak sikerült "önvezető" technológiája nyilvánvalóan súlyos problémáit kiküszöbölnie, a jelek szerint ez nem egészen van így. Ezt bizonyítja egy, a napokban egy Tesla-tulajdonos által feltöltött videó, ami azt mutatja: egy Model X megint öngyilkos módba váltott egy, már korábban is problémásnak bizonyult szituációban, és többször is majdnem teljes erőből nekifutott egy sávelválasztó korlátnak.

A dolog érdekessége, hogy a tulaj beszámolója szerint a Tesla egyszer már javította a problémát az adott útszakaszon, egy közelmúltbeli frissítés azonban ismét visszahozta a veszélyes működést. Azt, hogy ennek ellenére mégsem következett be baleset egy esetben sem, kizárólag a sofőr felkészültségének és jó reflexeinek lehet köszönni, amik révén az autót minden egyes alkalommal vissza tudta kormányozni a helyes útvonalra.

Tavaly egy, a videón láthatóhoz rendkívül hasonló szituációban végzetes balesetet okozott egy Tesla, ami akkor a sávelválasztóba csapódás után ráadásul ki is kigyulladt, vezetője halálát okozva.