Bár a repülő autók már lassan egy évszázad óta rendszeres szereplői a tudományos-fantasztikus és fantázia-filmeknek, mindeddig keveseknek sikerült azokat a valóságban is megépíteniük. Még kevesebb azon szerkezetek száma, amik tényleg inkább autónak, mint sem egy kerekekkel kiegészített repülőnek néznek ki, és amik amikor éppen nem repülnek, akár közúti forgalomban is simán részt tudnak venni.

Ezért is különleges a fenti videón látható AirCar, ami mind autóként, mind repülőként megállja helyét - ráadásul nem csak a papíron és a marketinganyagokban, hanem a valóságban is. A jármű ugyanis a videó tanúsága szerint nagyon is jól tud repülni is, ha éppen az szükségeltetik.

Az AirCar egyébként meglepően keveset: alig száz kilóval egy tonna felett nyom, akár 1000 kilométerre is el lehet utazni vele, a levegőben pedig akár 200 km/h-s sebességgel is tud haladni. Ugyanakkor nem érdemes még egyelőre elkezdeni gyűjteni rá, ugyanis esetében csak egy prototípusról van szó, amiről nem egyértelmű, hogy mikor válhat majd megvásárolhatóvá.