Kedden végre felkerült a netre az első előzetes ahhoz az új Monkey Island játékhoz, aminek érkezését a készítők még áprilisban jelentették be. A trailer tanúsága szerint a Return to Monkey Island nem csak nevében, de szinte minden elemében visszatér majd '90-es évekbeli elődjeihez.

Az új játék mögött ugyanis ugyanaz a Ron Gilbert áll, aki az első két rész fő tervezője is volt, főszereplője is marad Guybrush Threepwood, és persze - mint a név is mondja - a helyszín is a Monkey Island lesz megint. Ezen kívül a játék grafikai stílusát sem vetették alá szupermodernizálásnak a készítők, hanem a nagy elődöket fogja idézni, és az előzetes alatt hallható zene is a jól ismert Monkey Island téma - bár kérdés, hogy ez lesz -e majd a végleges játékban is.

Az mindenesetre biztosnak tűnik ezen a ponton, hogy az új Monkey Island elsősorban a nosztaligára épít majd, és ha jól csinálják meg, tökéletesen vissza fogja repíteni a játékosokat a '90-es évekbeli játékélménybe. Azt, hogy ez így lesz -e, ősszel tudjuk majd meg, ugyanis a Return to Monkey Island októberben fog megvásárolhatóvá válni az első támogatott platformokra.