Az Apple múlt héten piacra került új, M2-es processzorra épülő MacBook Pro-ja sem kerülhette el azt, hogy az iFixIt munkatársai darabokra ne kapják. Utóbbiak ennek során megerősítettek két negatív dolgot az almás vállalattal és termékeivel kapcsolatban.

Ezek közül az egyik, hogy a szétszedés során kiderült: az új MacBook Pro az M2 chip kivételével semmiben sem különbözik tavalyi, M1-es társától. Ugyanakkor ennek ellenére a jelek szerint mégsem lehet cserélni a komponenseket a két modell között, és mondjuk az M1-es változatot M2-esre frissíteni, mert az Apple azt direkt megnehezíti (illetve gyakorlatilag lehetetlenné teszi) szoftveres módszerekkel - hiába nincs ennek fizikai akadálya, amire egyébként a cég jellemzően hivatkozik.

A másik dolog, hogy az iFixit is megerősítette a PC Fórum által már korábban megírtakat, ami szerint az új almás laptopba egy, a korábbi modellbe rakottól eltérő SSD-került. A két flash chip helyett csak egyet használó meghajtó rosszabb írási és olvasási sebességekkel rendelkezik elődjénél - amiről ugyanakkor persze az Apple mélyen hallgat a termék specifikációiban.