Bár a robotkutyák jó szórakozások lehetnek és hasznos segítséget nyújthatnak számunkra a munkában és az otthoni életben is, sajnos ennél kevésbé vidám és nemes célokra használhatók lehetnek. Ezt demonstrálja a fenti videó is, amiben a "faj" egy képviselőjét gépfegyverrel szerelték fel, és amiben az utóbbival lövöldöz is.

Ugyan a klipből nem derül ki, hogy a célzást vagy akár a ravasz meghúzását a robotkutya végzi -e, vagy egyszerűen távolról irányítják mindkettő, az így is aggasztó lehet, hogy a szóban forgó szerkezetet ilyen képességgel vértezték fel. Főleg ha tudjuk, hogy még csak nem is kormányzati katonai fejlesztésről van szó, hanem a robotot valójában egy unatkozó orosz tech-milliárdos szerelte vagy szereltette össze.

A videó kellemetlen perspektívát vetít előre a jövővel kapcsolatban, ahol nem csak háborúkban bukkanhatnak majd fel hasonló szerkezetek, de csak idő kérdésének tűnik az is, hogy valamilyen utcai lövöldözésben vagy leszámolásban kerüljenek bevetésre, potenciálisan megnehezítve az elkövető lefülelését vagy kompromittálódását is.