A Google a héten jelentette be, hogy egy egyelőre sajnos csak kevesek által használt, ám távlatilag annál érdekesebb fejlesztést vezet be videómegosztó szolgáltatásán. A YouTube ugyanis mostantól támogatja az ún. HDR felvételek közzétételét, ami a gyakorlatban az eddigieknél sokkal színdúsabb és részletgazdagabb videók publikálására ad lehetőséget.

A dologról többet nem magyaráznánk, mert aki ismeri már a kifejezést, az úgy is pontosan tudja, hogy milyen különbséget takar - aki pedig nem, az például a fenti videó megtekintése során első kézből tapasztalhatja meg mit jelent a hagyományos, utólag kicsit szürkének hasonlító módról a HDR-re váltás a felvételeken.

Igazából a teljes HDR élmény kihasználásához speciális, ezt a megjelenítést szintén támogató készülékre (tipikusan csúcskategóriás TV-re vagy monitorra), valamint megfelelően kalibrált videókártyára vagy szükség - de azért hagyományos eszközökön, illetve konfigurációkon is érezhető lesz a különbség.

Az új lehetőséget egyelőre csak sajnos pár videó használja ki, és a Google egyelőre nem közölte, hogy a HDR felvételek közzétételének lehetőségét mikor fogja minden felhasználó számára elérhetővé tenni.