Bár a drónokat manapság már rengeteg területen hasznosítják, a horgászat egyértelműen kimaradt ezek közül. Eddig - a héten megnyíló CES kiállításon ugyanis be fogják mutatni a világ minden bizonnyal első kifejezetten horgászoknak szánt ilyen szerkezetét.

Bár a PowerRay-t hagyományos társaitól eltérően nem a levegőben, hanem a vízben történő haladásra tervezték, ezt leszámítva rendkívüli módon hasonlít a klasszikus drónokhoz. Utóbbiakhoz hasonlóan ugyanis pl. kamerával is fel van szerelve, táblagépről is lehet irányítani, az általa nyújtott élményt pedig akár VR szemüvegen át is lehet élvezni.

A szerkezet ugyanakkor a passzív szemlélődés mellett aktívan is képes segíteni a horgászatot, ugyanis csalit, illetve horgot is tud vinni magával, amikre a halak figyelmét egy csalogató fény segítségével is fel tudja hívni. Ettől függetlenül az is tudja majd hasznosítani, aki inkább hagyományos felszereléssel horgászna, hiszen ekkor is alkalmas lehet a halak vonulásának megfigyelésére, vagy akár a kapás pillanatának rögzítésére.

A PowerRay ára és várható piacra kerülésének ideje egyelőre még nem ismert.