A napokban véget ért a Disney eddigi legsikeresebb Star Wars sorozata, az A mandalóri második évadja. Az egy, a Bobba Fett-hez hasonló fejvadász, valamint Baby Yoda kalandjait követő sorozat egyelőre utolsó epizódja ugyanakkor egy óriási meglepetést is tartogatott. Vigyázat! Spoiler.

Ebben ugyanis zárásként felbukkant Luke Skywalker is, hogy elvigye magával Baby Yoda-t. A jedi mester megjelenése egyben időben is elhelyezte a sorozat cselekményeit, ugyanis Luke fiatal külseje egyértelművé tette, hogy az valamikor nem sokkal az eredeti trilógia után játszódik.

Persze mivel az anno a fiatal Skywalkert alakító Mark Hamill már nem annyira fiatal, a Disney-nek a CGI-t kellett segítségül hívnia megformálához, ami viszont nem annyira sikeredett jól. Legalábbis a fenti videó tanúsága szerint volt mit javítani rajta egy kis deepfake technológiával, ami sokkal élethűbbé tette a karakter megjelenését.

Azt csak remélni tudjuk, hogy a Disney és más filmes cégek a jövőben maguk is alkalmazzák majd ezt az eljárást is a hasonló esetekben, hogy egyértelműen számítógépes grafika révén előállított szereplőik ezáltal még meggyőzőbben hassanak majd.