Az eredetileg a Csillagok háborúja trükkfelvételeinek megalkotására létrehozott, ám azóta a filmipar megkerülhetetlen nagyágyújává vált ILM a héten új videóval jelentkezett. A mintegy 4 perces klipben ezúttal nézők arról kaphatnak képet, hogy a cég munkatársai miként is hozták létre az A mandalóri néven futó, a Star Wars univerzumban játszódó sorozat legutóbbi évadjának elképesztő helyszíneit és karaktereit.

Mint a videóból kiderül: utóbbiak szinte minden esetben valamilyen gyakorlati - tehát tényleg is létező - tárgyak és helyszín, valamint kizárólag a számítógépek belsejében létrehozott, virtuális grafika kombinációjaként jöttek létre. Ugyanakkor ezek vegyítése nem mindig kompjútereken történt, hanem gyakran óriási LCD-paneleken vetítették a színészek mögé már a felvétel során a virtuális részeket, akik így maguk is már eleve közel azt láthatták, amit később mi, nézők is a képernyőkön.

Összességében elmondható, hogy elképesztő milyen ravasz technikákat alkalmaznak manapság már a sorozatok és filmek készítői ahhoz, hogy olyan helyszíneken és olyan szereplőkkel mesélhessenek el történeteket, amik a valóságban nem léteznek. A videó tükrében nem csoda, hogy az A mandalória második évada (is) elhozta a legkiválóbb trükkfelvételekért járó Emmy-díjat, amit egyébként éppen a múlt hétvégén osztottak ki a sorozatnak.