Bár a napokban már mutattunk egy videót arról, hog a Samsung milyen stresszteszteknek veti alá összehajtható képernyős telefonjait annak érdekében, hogy azok biztosan ne okozzanak csalódást a vásárlók számára, most ismét egy némileg hasonló klipet mutatunk. Ennek oka az, hogy ebben egy teljesen más kaliberű tesztnek vetik alá a dél-koreai gyártó új, a hónap elején bemutatott Z Fold 4 készülékét - és sokakat érdekelhet az is, hogy ezeket hogyan viseli az.

A videóban ugyanis egyáltalán nem a rendeltetésszerű használattal szembeni tűrőképességét vizsgálják a mobilnak, hanem azt, hogy az miként tud ellenállni éles tárgyaknak, homoknak vagy éppen annak, ha a normál hajtási iránnyal ellentétesen feszegetik. Ezek a fajta tesztek abban az értelemben szintén legitimnek tekinthetők, hogy a telefonoknak ilyen hatásokban is lehet részük akár balesetek, akár oda nem figyelés nyomán - és nem rossz tudni, hogy miként viselik ezeket.

A videó konklúziója az, hogy bár a Z Fold 4 korántsem elpuszíthatatlan, de megfelelően képes ellenállni még az igen durva behatásoknak is, amik kozmetikai megjelenését igen, de működőképességét nem igazán tudják veszélyeztetni. Ez jó hír abból a szempontból, hogy a félmilliós készüléket így mostoha kezelés, illetve balesetek esetén sem kell majd feltétlenül leírni - de persze a legjobb, ha a videóban látott hatásoknak egyáltalán nem teszik ki majd a tulajdonosok a telefonokat.