A közelmúltban egy újabb munkakör került fel azon állások listájára, amik veszélyeztetetté váltak a robotok által. Egy japán cég ugyanis elkészített egy olyan szerkezetet, ami automatikusan képes a főtt tésztát dobozba pakolgatni - ezáltal feleslegessé téve az ezt korábban végző dolgozók munkáját.

Bár a feladat egyszerűnek tűnik, egy robot számára nem az. A tészta ugyanis nem szabályos alakú, csúszós, ráadásul több különböző szálból áll, ami miatt megfogása egyáltalán nem triviális feladat egy robot számára. Ennek ellenére a szerkezet kiválóan megoldja a feladatot, speciális kialakított karjainak, valamint optikai szenzorainak köszönhetően, amik révén képes látni, hogy mit csinál.

A robotok előnye az adott munkakörben nem csak az, hogy éjjel-nappal tudnak dolgozni, és nem követelnek béremelést sem, de ráadásul karjaik segítségével pontosan meg is tudják állapítani (mérni) a megfogott tészta mennyiségét. Ezt az információt aztán a csomagolórendszer arra használja, hogy a lehető legpontosabban porciózza ki a csomagolásba a tésztaadagokat - ami egy emberi munkaerő esetén nem menne ilyen könnyen.