Bár a James Webb űrteleszkóp a napokban az űr távoli régióiról nyilvánosságra hozott képei önmagukban is lenyűgözők sok szempontból, a berendezés által szállított fotók valódi nagyságát ez a videó segít igazán csak megérteni. Ez ugyanis megmutatja, hogy milyen elképesztő teljesítményt is nyújt a berendezés, és az űr mennyire távoli és tőlünk egyébként aprócskának tűnő pontjait tudja elképesztő részletességgel rögzíteni.

Az alig egyperces klipben az látható, amint az éjszakai égbolt a Földről látható részében elkezdünk közeledni az űrteleszkóp által most lefényképezett egyik távoli formációra, a Déli rák-ködre - aminek mérete eredetileg az egy pixelnek is csak talán század vagy még kisebb része lenne, már ha képernyőnk tudná azt ábrázolni. A videó végére azonban - a James Webb elképesztő optikájának és felbontásának köszönhetően - teljes pomájában rajzolódik ki előttünk.

A köd egyébként a Földtől több ezer fényév távolságban helyezkedik el, ami azt jelenti, hogy akkori állapotát látjuk, amiben akkor volt, amikor a Földön még fáraók uralkodtak - mert hogy még a minden másnál gyorsabb fénynek is évezredekbe telt, hogy elérjen a James Webb űrteleszkóphoz, és annak szenzorain kialakítsa azt a fantasztikus képet, amit mi most láthatunk róla.