Az Apple a hét végén egy, a szokásosnál is elborultabb klipet adott ki legújabb iPhone készüléke népszerűsítésére. Ebben ugyanis azt próbálja meg a nézőkkel elhitetni, hogy az iPhone 14 Pro-t akár profi filmezésre is lehet használni a kifejezetten erre a célra tervezett, milliós kamerák helyett.

Legalábbis másként nehezen értelmezhető a fenti, a "Chase" ("Hajsza") címet viselő klip mondanivalója, ami különböző profifilmes helyzeteket mutat be úgy, mintha azokban az alkotó egy iPhone 14-et használtak volna, illetve használnának profi berendezések helyett. Az Apple szerint pedig simán megtehetnék ezt, mert az iPhone 14 Pro vadiúj 48 megapixeles kamerája 4K-s cinematic móddal, négy különböző zoomolási lehetőséggel, valamint rossz fényviszonyok között is jó felvételi lehetőségével tökéletesen alkalmassá teszi a készüléket akár akciójelenetek rögzítésére is.

Bár ahhoz kevés kétség férhet, hogy az új iPhone-nal - mint szinte bármilyen, vele összehasonlítható másik készülékkel - a hétköznapi életben a mindennapi magánhasználatra kiválóan megfelelő képeket és videókat lehet készíteni, mi azért arra nem várnának, hogy Hollywood hirtelen leselejtezi az összes profi kameráját, és helyette forgatásain az iPhone-ok használatára tér át az elkövetkező hónapokban.